KONYA ÇUMRA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Sosyal Yapısı


İlçe halkının büyük bir kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bir kısım halk demircilik, marangozluk, tamircilik, mobilyacılık gibi küçük sanatlarla uğraşmakta, bunlar dışındakiler ise gündelikçi işçi olarak tarım ve diğer sektörlerde çalışmakta, yaz aylarında İlçe, iş gücü yeterli olmadığı için 5000 civarında tarım işçisi başka il ve ilçelerden ilçemize gelmektedir.

 İlçe Merkezi coğrafi olarak tamamen düz bir ovada kurulu olup, yaygın bir yerleşime sahiptir. Son yıllarda kooperatifçiliğin gelişmesiyle ilçede 2 adet TOKİ´ye ait olmak üzere bir çok toplu konut yapılmıştır. Toplu konutlar şehrin kenarlarına kurulmasıyla ilçe merkezi daha da  genişlemiştir. Ayrıca şehir merkezinde bulunan eski yapıların yıkılıp yerine modern binaların yapılmasıyla ilçe merkezimiz estetik bir görünüme kavuşmaktadır. Mahallelerimiz genelde tek veya iki katlı bahçeli evlerden oluşmakladır. Kültür merkezleri, sinema ve tiyatro gibi imkânlar fazla geniş değildir. Son yıllarda Çumra Şeker Fabrikası başta olmak üzere fabrika ve tesisler ile sosyal ve ekonomik hayatta gözle görülür bir canlılık yaşanmaktır.

1997 yılından beri Yörük Köyleri ve Havalisi Dayanışma Demeği organizesinde ve her yıl Haziran ayının ilk veya ikinci Pazar günleri düzenlenen Lille Yörük Şöleni ile birçok köy ve kasabamızda düzenlenen birlik ve dayanışma şölenleri halkımızın kaynaşma ve dayanışmasında önemli rol oynamaktadır.

 

İzzetbey Mahallesi Halit Oflaz Cad. Hükümet Konağı No40 Kat4 42500 Çumra / KONYA - 0332 447 18 92

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.